Vi har missat julkalendern

Idag är det den 1 december. Mamman kämpar med att göra 2006 till det ultimata julåret för sin lilla pojk. Så vad är det som händer den 1 december varje år? Just det. Julkalendern.

Och kom mamman ihåg att köpa en julkalender till sonen? niklas, erik, johan.
Och kom mamman ihåg att sätta på julkalendern på teve? niklas, erik, johan.

Hon skyndar iväg till Åhléns i Farsta Centrum och plockar på sig en liten Byggare Bob bok, superbra erbjudande på tre skivor med Mamma Mu, roliga strumpor, en söt kristall och så med famnen full ska hon bara hämta själva paketkalendern. Problemet är hon inte hittar någon. Tillslut frågar hon:

-Ursäkta, har ni en sån där kalender man hänger paket i? niklas, erik, johan.

Mamman köper allt annat i alla fall. Och går till Hemtex. Och går till BR Leksaker. Och till H&M. Och till Po.P och Werner & Werner, varför nu de skulle ha adventskalendrar. Sen går hon till bilen och åker hem.

Hemma sitter pappan vid datorn och mejar ner gubbar. Han är trött. Han har antagligen ärvt mammans snuva från igår. Han vill inte gå upp på vinden efter jullådan. Trots att alla vet att det inte finns några löpare med julmotiv där uppe vägrar hoppet överge mamman.

När pappan föreslår att de kan plocka fram jullådan till 1:a advent, om två dagar alltså, tittar mamman beskt på honom.

Fem minuter senare
Mamman gräver i kartongerna med julsaker. En tomte hon fått som barn. En julgris i plåt som hon fått som barn. En tomtetavla som pappan har sytt som barn. En julängel som barnet gjort på dagis förra året. Alltså en dagisfröken. Sen är det slut. Inga löpare med julmotiv att hänga upp adventspaket i. 

Gråter barnet efter sin paketadventskalender nu? niklas, erik, johan.
Han vet ju inte ens om att det är på väg att bli jul.

Juno

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback