En skrattande gruximux för 900 spänn

Mamman tog emot en filmsnutt från KH. Det ska vara en rolig film. Hon och barnet sätter sig tillrätta bredvid varandra på kontorsstolen. Och så trycker de på play. En röd gruximux dyker upp i bild. Ett finger petar den i magen.

Då skrattar den. Den skrattar så den nästan får spasmer. Den kastar sig hit och dit och hela tiden skrattar den. Och den kostar bara 900 spänn att köpa, står det. Det är inget att skratta åt, tänker mamman allvarligt. Barnet skrattar. Han talar också om tydligt vad gruximuxen gör för mamman, ifall hon inte skulle se det. Den skrattar, den sitter, den ligger, den sover, den skrattar igen.

Filmen är slut. För första gången. Mera! hojtar barnet bredvid henne. Mera skratta! hojtar han igen när den är slut för andra gången. Mera, mera, mera, mera. Mamman slutar räkna hur många gånger de tittar på skrattande gruximuxen.

En sak är klar. Det är oerhört irriterande. Hon är glad att barnet skrattar, självklart, det är ju det härligaste som finns och så vidare. Men är det värt vad som helst? Är det värt 900 spänn för att höra honom skratta? I kör med en röd gruximux.

Se. Begrunda. Och bedöm själva.



Om ni nu hör till skaran som tycker att det är värt 900 spänn. Snälla ni, köp den i julklapp till något annat barn!

Juno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback